Ve dnech 23. – 26. dubna se několik žáků naší školy zúčastnilo poznávacího a vzdělávacího zájezdu do Anglie. Zájezd připravila a žáky doprovázela Mgr. M. Bečvářová. Někteří účastníci zhodnotili vydařenou cestu následovně:

Luděk Ložek: První den v Anglii jsme strávili v Brightonu, přímořském letovisku s mnoho turistickými atrakcemi jako např. Sea Life Centre, Royal Pavilion, Brighton Pier, muzeum a galerie Další den jsme byli v Portsmouth, kde se nachází loď Horatia Nelsona HMS Victory. Také jsme navštívili Chichester, skanzen s 50 venkovskými stavbami z 13. – 19.stol. Poslední den v Anglii jsme byli v Londýně. Zde jsme navštívilï Trafalgar Square, Covent Garden, Greenwich a také Millennium Dome. Mně osobně se v Anglii líbilo a v porovnání s minulými zájezdy, které jsem absolvoval, byl tento zájezd nejlepší. Počasí bylo výtečné, pršelo jen poslední den a průvodce nám vysvětlil, co se dalo.

Michal Fuleky: Náš výlet do Anglie se myslím vydařil: počasí bylo dobré a nikdo se neztratil. Osobně bych jel znovu a rád. Celé 3 dny byly velmi dobře naplánované, člověk se nenudil. Z celého výletu si odnáším, velmi dobrý dojem o Anglii. A Angličané obecně? Jsou skutečně tak chladní jak se říká, až jsem byl překvapen. Bohužel v Anglii je velmi draho. Uvedu příklad: Jeden Cheeseburger a Cola tam v restauraci v přepočtu na koruny stojí skoro 400 Kč. Pobyt v rodinách není tak špatný, jak si někteří možná myslí. Z určitého hlediska je to lepší než nějaký Hilton. Škoda jen, že jsme neměli dostatek času se s našimi rodinami blíže seznámit. Skvělý výlet, doporučuji všem, kteří překousnou odpornou cestu autobusem.

Petr Suchánek: Celý první den jsme projeli v autobusu. Potom v přístavu Calais jsme přesedli na trajekt, kterým jsme jeli asi jednu hodinu. Druhý den jsme byli všichni unavení,ale přesto jsme jeli do města Brightonu. Tady jsme navštívili podmořské centrum.Je to nejstarší podmořský svět ve Velké Británii. Bylo to tam skvělé a dokonce jsme si mohli sáhnout na podmořská zvířata. Potom jsme navštívili Royal Pavilion, byl to palác krále Jiřího IV. Mezi těmi návštěvami jsme měli rozchod na nákupy, a když jsme se vrátili tak jsme pomalu neviděli přes nákupní tašky. Večer jsme se rozdělili do rodin, kde jsme strávili noc. Třetí den jsme jeli do přístavu Portsmouth a tam jsme šli na prohlídku lodi HMS Victory Horatia Nelsona. Potom jsme navštívili Námořního muzeum, které interaktivním způsobem mapuje bitvu u Trafalgar. A nejlepší z celého dne byla plavba přístavem, kde jsme viděli spousta lodí. A nakonec byly zase nákupy, protože by to bylo s námi k nevydržení. A zase jsme spali u našich rodin. Čtvrtý den jsme se ráno rozloučili s rodinami a jeli jsme do Londýna. Tady jsme bloudili, protože se tam druhý den běžel maraton. Takže tam byla spousta lidí. A když jsme se našli tak jsme navštívili nultý poledník, opět nás čekala plavba lodí, prohlédli jsme si Trafalgar Square a spoustu jiných památek a zajímavých míst. Z toho pro mě byla nejzajímavější návštěva Muzea voskových figurín Madame Tussaud. Bylo to super, byl tam například Tom Cruiz, královská rodina, Obama a ještě třeba One Directions. Nejlepší bylo však 4D kino. A další den jsme jeli domů, přes Eurotunel. Klidně bych si to zopakoval příští rok. A celkové hodnocení asi jako ve škole 1*.