Na apríla – ve středu 1.4. jsme uspořádali sedmý ročník Poháru ředitele SPŠ a VOŠ Chomutov ve futsale. Turnaje se zúčastnilo devět družstev Chomutovska a Kadaňska. Hrálo se ve třech skupinách systémem “každý s každým” a následně obdobným způsobem ve skupinách o 7.-9., 4.-6. a 1.-3. místo.

Naši žáci obhajovali loňské vítězství a tím i držení putovního poháru. To se bohužel nezdařilo, skončili jsme na konečném třetím místě. Jedním z důvodů mohla být absence některých klíčových hráčů, zejména ze zdravotních důvodů. V základní skupině jsme sice dokázali dvakrát zvítězit (SŠES Cv 1 : 0, Ámos Kadaň 3 : 0), ale ve finálové skupině jsme nejprve remizovali s pozdějším vítězem (Gymnázium Chomutov) 1 : 1, aby nám zcela nevyšel poslední zápas se SPŠ a OA Kadaň, prohráli jsme 2 : 4. V přímém souboji o druhé místo jsme nedokázali zachytit úvod utkání. Velmi brzy jsme prohrávali 0 : 3. V průběhu utkání jsme dokázali snížit na 2 : 3 a měli i několik příležitostí k vyrovnání. To se ale nepovedlo a při závěrečné hře bez golmana jsme navíc obdrželi čtvrtý gól a obsadili konečné třetí místo. Zaslouženým vítězem turnaje se stal tým Gymnázia Chomutov, stříbrní skončili žáci SPŠ a OA Kadaň.

Turnaj zahajoval, a na závěr předal ceny, ředitel školy pan ing. Jan Lacina. Vítězové získali futsalový míč a do přechodného držení putovní pohár, družstva na 1. – 3. místě malé poháry a diplomy, všichni účastníci sladkou pozornost u příležitosti blížících se Velikonoc.

Poděkování náleží žákům, kteří pomáhali s organizací turnaje v roli zapisovatelů, časoměřičů a asistentů rozhodčího. Pomáhali následující žáci – J. Čarnogurský, J. Procházka, M. Skuhrovec (všichni V3), V. Novák (E3) a L. Jaroš (E4).

Třetí místo vybojovali a pochvalu za sportovní reprezentaci školy si zaslouží žáci: Froněk, Uhlíř, Totzauer (všichni S4), Bachor, Masař, Kunart (E3), Vondrášek (V3), Proll (2A), Fazekaš (2C),Vondráček (1C), Svoboda (1E). Jmenovitě bych vyzdvihnul výkony brankáře Tibora Vondráška, který byl z mého pohledu naším nejlepším hráčem.

vedoucí turnaje: J. Kouba