Ve čtvrtek 11.12. 2014 se konalo Okresní javascript:void(0);kolo ve florbalu chlapců středních škol Chomutovska a Kadaňska. Akci již tradičně pořádalo chomutovské gymnázium, i tentokrát se organizátoři zhostili své role na výbornou. Přihlášených 10 mužstev bylo rozděleno do dvou skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým, první dva týmy potom postupovaly do semifinále.

Naši chlapci obhajovali loňské prvenství. Měli jsme opět velmi silný tým, který skutečně sahal po obhajobě a postupu do krajského kola (vloni druzí v kraji). Ve finále nám však chyběl ten pověstný poslední krůček …

Jak se vše seběhlo. Naši byli nalosováni do skupiny A, která se odehrála v Městské sportovní hale Chomutov. V prvním utkání jsme narazili na nadšeně bojující chlapce ESOZ Chomutov B (“OA Černovická”), s nimiž jsme vybojovali remízu 1:1 až v samotném závěru zápasu. Nutno dodat, že náš soupeř z prvního utkání v dalším průběhu turnaje zcela odpadl. Po té jsme ve vyrovnaném utkání zvítězili nad mužstvem pořádajícího gymnázia 1:0, abychom, po vítězství 3:1 nad do té doby výborně hrajícími borci ESOZ Chomutov “A” (Průhon”), slavili postup ze skupiny. V posledním utkání jsme tak mohli dát příležitost širšímu kádru a po chybách v obranné hře jsme prohráli 2:3 s SŠTGA Chomutov B (Ámos Kadaň) a postoupili z druhého místa. Z prvního místa ve skupině se nakonec radovali chomutovští gymnazisté.

Skupinu B, která se odehrála v hale chomutovského gymnázia, ovládla kadaňská družstva. Z prvního místa postoupilo Gymnázium Kadaň, které do semifinále doprovodili žáci SPŠ a OA Kadaň.

V semifinále se chomutovské týmy poradily se svými kadaňskými soupeři (naši s Gymnáziem Kadaň) poměrně jednoznačně. třetí místo nakonec vybojovali kadaňští gymnazisté. Naši chlapci ve finále s Gymnáziem Cv poměrně záhy prohrávali po chybě obrany 0:1. Obrana za sebou pozapomněla naběhnutého protihráče, který si s nabídnutým samostatným únikem s přehledem poradil. V dalším průběhu utkání se nám podařilo vyrovnat, ale těsně před koncem utkání jsme obdrželi poměrně lacinou branku po střele z dálky. Bylo to v době, kdy už všichni tak trochu počítali s následným prodloužením, v posledních sekundách základní hrací doby. Obdržená branka šla na vrub našeho mladého gólmana, který zřejmě neunesl tíhu okamžiku, byť do té chvíle chytal opravdu výborně … Však také nepadla jediná výčitka, kluci se projevili jako skutečný tým. Tak už to ale ve sportu chodí. Někdo je ten šťastný a druhému zbudou oči pro pláč… Z vítězstvíse tak nakonec radoval tým pořadatelské školy, který jsme ve skupině jako jediní dokázali porazit.

Chci poděkovat všem našim reprezentantům, zejména potom těm, kteří v letošním školním roce maturují. Nejlepšímu střelci Lukáši Pacherovi (V4), nejlepšímu obránci týmu Petrovi Bardovcymu, univerzálům a bojovníkům z E4 Lukáši Květovi, Petrovi Macháčkovi a Honzovi Petržílkovi. Dále nás reprezentovali: M. Hanzlíček (E3), T. Fiala (S3), J. Procházka a M. Skuhrovec (V3), J. Krajíček (2D), F. Palička a A. Drož (2E), R. Kužník (1A), M. Ječmen (1B), M. Dragušinec (1C) a T. Hajič (1E).
vedoucí mužstva: J. Kouba