Ve čtvrtek 4.12. 2014 odcestovala skupina zdatných jinochů naší školy do Kadaně. Na tamním gymnáziu se již tradičně konala soutěž středních škol v silovém čtyřboji družstev středních škol Chomutovska a Kadaňska.

Zaznamenali jsme vskutku historický úspěch! Poprvé v historii soutěže jsme celkově zvítězili a postoupili do krajského kola, které se uskuteční 17.12. v Teplicích. Tento pěkný úspěch byl podtržen čtvrtým místem B týmu naší školy. Navíc naši borci zvítězili naprosto jednoznačně a výbornými výkony.

Pro přiblížení: Chlapci soutěžili ve čtyřech disciplínách – benchpress (tlaky vleže s činkou) se 75% tělesné váhy – max. počet opakování, shyby (přítahy) na hrazdě podhmatem – max. počet opakování, vznosy na hrazdě snožmo (nadhmatem) – max. počet opak., a trojskok snožmý z místa (cm).

V jednotlivcích naši chlapci obsadili 2. až 4. v pořadí – 2. Kryštof Šimána 197 b., 3. Jakub Šilhavý 181 b., a 4. Dominik Pašek 180 b. Těmto třem se všichni ostatní tkzv. “dívali na záda” z velmi uctivé vzdálenosti. V některých jednotlivých disciplínách zvítězili naši reprezentanti. V benchpressu K. Šimána 35 x vytlačil činku o váze 55 kg, ve shybech se o první místo dělil J. Šilhavý výkonem 22 opakování, trojskok vyhrál Dominik Fořt výkonem 890 cm a výkonem 31 opakování byl, v disciplíně vznosy, druhý náš lídr Kryštof Šimána.

Reprezentovali: Hoffman P., Kovář J., Šimána K. (S4), Martínek R. (V4), Šilhavý J. (2B), Fořt D. (S3), Pašek D. (1D). Všem děkujeme a “A” týmu přejeme mnoho úspěchů v krajském kole.

Organizátorkou i vedoucí výpravy byla kolegyně Marcela Koubová.