Dnes 5. 2. 2018 se v Městské sportovní hale Chomutov uskutečnil Futsalový turnaj středních škol Chomutovska a Kadaňska. Letos poprvé došlo ke sloučení dvou turnajů. Tradičního Poháru ředitele SPŠ a VOŠ Chomutov (10.ročník) a Poháru CHLMF (Chomutovská liga malého fotbalu - 3. ročník). Tento projekt se osvědčil, akce proběhla úspěšně.

Turnaje se zúčastnilo deset škol. Hrálo se ve dvou skupinách každý s každým, s následnými boji o konečné pořadí. První dva týmy ze skupin absolvovaly "křížem" semifinále, poražení se následně utkali o třetí a vítězové o první místo. Naši žáci vyhráli velmi vyrovnanou skupinu B (SŠTA Cv 1:0, SPŠ Kadaň 0:1, Ámos Kadaň 1:0, Gymnázium Kadaň 1:0), v semifinále však nestačili na chomutovské gymnazisty (0:2). Vítězství Poháru našeho pana ředitele obhájili borci OA ESOZ Chomutov. Obhájci titulu z loňského Poháru CHLMF Gymnázium Kadaň skončili překvapivě až šestí. Znovu nemohu nezmínit, že v dresu vítězné OA Cv byly oporami čtyři naši bývalí žáci. Škoda jich ...

Konečné pořadí turnaje:

1. OA ESOZ Cv (Černovická), 2. Gymnázium Cv, 3. SPŠ a VOŠ Cv, 4. SPŠ a OA Kadaň, 5. SŠES ESOZ Cv (Průhon), 6. Gymnázium a SOŠ Kadaň, 7. SŠTGA Cv - Kadaň (Ámos), 8. SZŠ ESOZ Cv, 9. SŠTA SŠTGA Cv (Pražská), 10. SŠTGA Cv - Údlice

Všechna zúčastněná mužstva obdržela diplom a cenu v podobě futsalového míče. Prvních šest týmů obdrželo pohár, první tři medaile. Diplomem a pohárem byli oceněni také nejlepší jednotlivci (hráč, střelec a brankář). Ceny do turnaje , stejně jako rozhodčí, zajistila CHLMF (přeseda pan Jiří Kupec). Naše škola se podílala zejména na sportovní organizaci turnaje.

Naši školu reprezentovali:

Vašek Otáhal S4, Aleš Vrabec a Denis Reiner S3, Petr Skuthan A3, Ondra Větrovec a Daniel Kováč E3, Jan Myšák 2C, Daniel Mergl 2D, Pavel Pimpl 2A.

Všem děkujeme za úspěšnou sportovní reprezentaci. Ne vše se nám dařilo, ale kluci zabojovali.

spoluorganizátor turnaje a vedoucí týmu J. Kouba