V úterý 19. 12. se v tělocvičně školy uskutečnil již XIV. Ročník Vánočního turnaje ve florbalu. Turnaje se zúčastnil rekordně nízký počet šesti třídních týmů. Na jednu stranu nás mrzí stále se snižující zájem žáků o sport, na druhou stranu prospěl menší počet družstev sportovní úrovni a klidnému průběhu turnaje.

Hrálo se ve dvou tříčlenných skupinách, z nichž první dva týmy postoupily do semifinále a poslední hrály o výsledné páté místo. Do finále se probojovala družstva 1A a TM4 (favorit turnaje). Vítězstvím 4 : 3 vybojovali 1. místo, putovní pohár a diplom borci FbC Polore 1A v sestavě Marek Macura, Patrik Karger, Tomáš Uhlík, Pavel Pimpl a Dominik Picek. Kluci jsou příslibem pro školní florbalovou reprezentaci do dalších let. Gratulujeme jim i třídní paní učitelce V. Primasové.

Konečné pořadí turnaje: 1. – FbC Polore 1A, 2. - Šutry do hlavy TM4, 3. - Pixbo Wallenstam TM3, 4. - 3 rychlí Mufínci - 2D, 5. – Smithojedi - A3, 6. - Drutěva S4.

Nejlepším střelcem turnaje byl Marek Macura 1A s devíti vstřelenými brankami.

Družstva na prvních čtyřech místech byla odměněna vánočními sladkostmi, kterými do soutěže přispěla OR AŠSK Chomutov, do jejíž práce jsme aktivně zapojeni.

Děkuji Dominikovi Pickovi za pomoc při rozhodování několika utkání.

Přestože někteří borci z TM4 nesli porážku od „mlaďasů“ poměrně těžce, celkově proběhl turnaj v duchu fair play. Všem účastníkům děkujeme za účast a těšíme se, že příští rok bude tato opět o něco větší.

vedoucí turnaje: J. Kouba