Dnes 21. 11. 2017 se uskutečnilo Krajské finále v basketbalu středních škol. Turnaj se konal Na ZŠ Dr. Tyrše v Děčíně. Akce se zúčastilo osm týmů rozdělených do dvou skupin. Naše mužstvo ovládlo skupinu "B", když postupně porazilo Gymnázium Most 35:11, Gymnázium Jateční Ústí nad Labem 21:12 a VOŠ a SPŠSaD Děčín 19:12. Vítězství na první pohled jasná se vůbec nerodila jednoduše, s výjimkou jednoznačné záležitosti se slabým Mostem. Největší bitva čekala naše borce v semifinále s druhým týmem skupiny "A" Gymnáziem Děčín. V poločase jsme prohrávali 7: 12 a nic se nám nedařilo. V druhém poločase (hrálo se 2x 7 minut) naši hráči doslova "ubojovali" postup a zvítězili 17:15. Byly to nervy do samého závěru utkání. Ve finále jsme narazili podruhé v turnaji na ústecké gymnázium a po vyrovnaném prvním poločasu (9:8) jsme opět dokázali zvítězit poměrně jednoznačně 24:12
Konečné pořadí:
1. SPŠ a VOŠ Chomutov
2. Gymnázium Jateční Ústí nad Labem
3. Gymnázium J. Jungmana Litoměřice
4. Gymnázium Děčín
5. - 6. Gymnázium Teplice společně s VOŠ a SPŠSaD Děčín
7. - 8. Gymnázium Žatec a Podkrušnohorské Gymnázium Most.
Reprezentovali:
Jan František Sedláček - V4, Martin Klouda, Jakub Seifert a Dominik Pašek - E4, Lukáš Ngaleka - TM3, Tomáš Morávek a Vojtěch Kopenec - 2D, Ondřej Kovář - 2E.
Všem blahopřejeme k velkému úspěchu ve středoškolském sportu a děkujeme za vynikající sportovní reprezentaci školy.
Poděkování náleží také zástupkyni ředitele paní Vlastě Galuszkové za přepravu části výpravy ve velmi nepříznivých klimatických podmínkách.
Držme našim zlatým hochům pěsti v kvalifikaci o republikové finále, které se uskuteční 14. 12. 2017 v Karlových Varech. Velká škoda, že jeden z našich reprezentantů má těsně před termínem kvalifikace termín dlouhodobě plánované operace dolní končetiny. Tak ostatním přejme pevné zdraví a prosím kolegy o vyšší míru tolerance při dalších absencích. Chlapci zviditelnili naši školu velmi pozitivně. Děkuji.
vedoucí a psycholog družstva: Jiří Kouba