Ve středu 25. 10. 2017 jsme uspořádali Okresní kolo Poháru Josefa Masopusta ve fotbalu. Turnaj pořádáme od jeho založení. V loňském školním roce jsme se pokusili přesunout termín na jaro, ale tato změna se neprokázala býti k lepšímu.

Turnaj se již po několikáté uskutečnil na umělé trávě FC Chomutov „na Monice“. Vyšlo nám pěkné fotbalové počasí. Nikdo se vážněji nezranil …, co více si přát.

Náš tým byl poměrně mladý. Kostru tvořili žáci druhých a třetích ročníků. Tu doplnil pouze jeden čtvrťák a dva prváci. Z tohoto pohledu máme perspektivní školní tým. Jediným čtvrťákem v týmu je ovšem Vašek Otáhal ze třídy S4, který je dlouhodobě velkou oporou. V turnaji předvedl hned několik vynikajících zákroků, včetně chycené penalty. Mezi velké opory patřili dále bezesporu stoper Ondra Větrovec (E3), tvůrce hry – střední záložník Petr Skuthan (A3), řízný bek Denis Reiner (S3), „jezdiči“- krajní záložníci Marek Ričl (2B) a Honza Myšák (2C). Zvláštní uznání si zaslouží jistě nejlepší střelec mužstva, čtyřgólový Aleš Vrabec (S3). Spolu s Klímou z Obchodní akademie byl Aleš nejlepším střelcem turnaje. Škoda, že se odmítl osamostatnit v čele tabulky střelců, když v poslední minutě závěrečného utkání neproměnil vyloženou šanci. Ale ani ostatní hráči nezklamali, velmi mile překvapili prváci. Výborně zahrál na levém beku Petr Konopka, v útoku se hlavou prosadil náš nejmenší hráč Pavel Pimpl (oba 1A). Dále nás s plným nasazením reprezentovali David Klán (A3) – velmi solidní výkon po zranění, Dominik Mencl (E3), Kuba Semelka a Jirka Ferianc (oba 2E), Ondra Strnad (2D), Pepa Kanči (2A).

Všem žákům blahopřejeme ke druhému místu v turnaji a děkujeme za úspěšnou sportovní reprezentaci školy.

Konečné pořadí:

1. OA ESOZ Chomutov 9 b. (6:0), 2. SPŠ a VOŠ Chomutov 6 b. (5:3), 3. Gymnázium Chomutov 3 b. (2:4), 4. SŠES ESOZ Chomutov 0 b, (0:6)