Ve čtvrtek 5. 10. zvítězili naši krosoví běžci v okresním kole. V přímém souboji s chomutovskými gymnazisty vybojovali postup do krajského kola. Okresní kolo se konalo v areálu bývalé ploché dráhy v Lipské ulici.

Ve středu 11. 10. 2017 se pak uskutečnilo Krajské kolo v přespolním běhu základních a středních škol v Ústí nad Labem (Severní Terasa). Středoškoláci soutěžili ve dvou kategoriích. V kategorii V (nar. 1998 – 2002) a v kategorii VI.B (2000 – 2002), která byla dále postupová až do mezinárodní soutěže. Soutěžila šestičlenná družstva, čtyřem nejlepším z týmu se započítávaly výsledky a to prostým sčítáním pořadí jednotlivců (nejmenší součet vítězil). Naši chlapci v obou námi obsazených kategoriích brali bronz za velmi pěkná dvě třetí místa. Všem jim patří velká gratulace a poděkování za příkladnou sportovní reprezenzaci školy.

Jestliže jsem v minulém článku vyzdvihnul úsilí, které museli vynaložit naši atleti, pak u našich krosových běžců to platí ještě daleko více. Velmi si ceníme jejich výkonů, o to víc, že nikdo z nich není vytrvalostní běžec specialista. Do boje s náročnou tratí a soupeři se tak vydali atlet, cyklista, plavec, basketbalista, házenkář, fotbalista, kanoista atd. O náročnosti závodu svědčí i kolaps jednoho z našich soupeřů a následný zásah rychlé záchranky.

Okresní rada vyslala na soutěž autobus, ve kterém naše týmy cestovaly s děvčaty z chomutovského gymnázia a žáky ZŠ Kušnohorská Jirkov. Škoda jen drobné poruchy autobusu a kolon během průjezdu Bílinou, kteréžto komplikace narušily návrat našich borců do Chomutova.

Reprezentantovali:

kat. V – Domink Pašek (E4), Míra Suk, Šimon Tvrdík a Lukáš Rebej (E3), Petr Skuthan (A3), a Martin Predka (V3)

kat. VI.B – Lukáš Runt a John Francis Horabin (2A), Tomáš Morávek (2D). Filip Šmátrala a Petr Lendvorský (2E), Kuba Štemberk (1E).

V okresním kole nám dále pomohli žáci Petr Konopka (1A) a Marek Ričl (2B). Žáky v obou kolech doprovázela paní učitelka Koubová.