Dne 19. 9. 2017 se, na atletickém stadionu na Zadních Vinohradech, uskutečnil Středoškolský pohár v lehké atletice. Po několika letech jsme dokázali porazit borce Gymnázia Chomutov, byť ti nenastoupili v nejsilnější sestavě. I nám však chyběla jedna z opor. Závody provázela slabá účast, kromě již zmíněných týmů se zúčastnila mužstva OA Chomutov a Městského gymnázia Jirkov.

Velkým pozitivem bylo zapojení nováčků z prvních ročníků. Disponujeme v současnosti velmi dobrým družstvem, sice bez vyložených hvězd, ale s velmi vyrovnanými výkony. Dnes jsme se měli účastnit krajského kola v Bílině. Bohužel se nám aktuálně třetina týmu zranila, takže jsme se pořadatelům omluvili. Je to škoda, ale tak to ve sportu někdy bohužel chodí.

Pro představu nejlepší výkony našich závodníků v individuálních disciplínách:

100 m - David Morávek (V3) - 3:12,35 (3. místo)

400 m - Franta Štremberk (E4) - 56,27 (1. místo)

1500 m - John Francis Horabin (2A) - 4:57,14 (3. místo)

výška - Honza Doubrava (V3) - 166 cm (2. místo)

dálka - Václav Zahrádka (S3) - 593 cm (2. místo)

koule - Martin Klouda (E4) - 12,57 m - 1. místo (1. místo)

(čtyři z těchto borců se omluvili ze zdravotních důvodů!)

Dále reprezentovali a mnozí

svými výkony příliš nezaostávali za nejlepšími:

Lukáš Prask (TM4), Dominik Pašek (E4), Míra Suk (E3), Cífka Daniel (V3), Honza Myšák (2C), Jindra Kořínek, Filip Králíček, Vojta Jandečka (všichni 1B) a Vašek Vávra (1C).

Všem náleží velká pochvala a poděkování za příkladnou a velmi úspěšnou sportovní reprezentaci školy. Lehká atletika je královna sportů a mnohé disciplíny jsou opravdu těžká dřina.

Pokud se nám pro příští rok podaří nahradit koulaře ze čtvrtých ročníků, můžeme opět pomýšlet na úspěch, snad završený účastí (úspěchem) v krajském kole.