Dne 7.5.2014 se žák 1.B Jindřich Richter zúčastnil celostátního (mezinárodního) finále soutěže Office Arena 2014, kam postoupil jako vítěz krajského kola. Finále proběhlo přímo v budově firmy Microsoft v Praze a střetlo se v něm celkem 17 zástupců středních škol z České republiky a ze Slovenské republiky (14 z ČR, 3 ze SR).

Před vlastní finálovou soutěží předali zástupci firmy Microsoft věcné ceny a propagační materiály všem 14 vítězům krajských kol v ČR. Odborná porota zdůraznila, že se přítomným 17 finalistům podařilo uspět v konkurenci dalších 2000 studentů z obou států, kteří se do letošního ročníku soutěže zapojili.

Finalisté předvedli své prezentace i další zpracované dokumenty a materiály a odpovídali na všetečné dotazy jednotlivých členů poroty. Předmětem hodnocení byla nejenom úroveň zpracování studentských prezentací a ostatních dokumentů, ale také jejich prezentační dovednosti, kreativita a originalita, schopnost pohotově reagovat na otázky porotců a snaha zaujmout svým vystupováním i přítomné publikum.

Po neveřejné poradě poroty proběhlo vyhlášení výsledků soutěže. Porota se rozhodla stanovit pořadí pouze na prvních 3 místech, aby mohla rozdělit připravené ceny a další pořadí neurčovat. Své rozhodnutí zdůvodnila tím, že zbývající prezentace byly stejně hodnotné (a v těsném závěsu za prvními třemi) a bylo by obtížné a nespravedlivé některou z nich předřadit jiným. Žák naší školy Jindřich Richter sice nedosáhl na „medailové“ pozice, ale načerpal řadu zkušeností a v tvrdé konkurenci obstál se ctí navzdory tomu, že patřil k nejmladším účastníkům ve své kategorii (většina byla minimálně o 2 roky starší, někteří se účastnili finále již po několikáté).

Na závěr po slavnostním vyhlášení výsledků a předání cen a diplomů dostali soutěžící příležitost vyslechnout si individuálně hodnocení své účasti ve finále od porotkyně Jany Knesplové ze společnosti Microsoft a získat tak cennou zpětnou vazbu.

Děkujeme Jindrovi za zodpovědnou přípravu na jednotlivá kola soutěže a za vzornou reprezentaci školy a těšíme se na jeho účast v příštím ročníku této soutěže.