V úterý 15.4. 2014 jsme uspořádali 6.ročník futsalového turnaje “O pohár ředitele SPŠ a VOŠ Chomutov”. Letos jsme do boje vyslali rovnou dva týmy, protože v součsnosti disponujeme velkým množstvím šikovných “čutálistů”. Počet přihlášených týmů 11 jsme doplnili na organizačně výhodnějších 12.

Poprvé v historii turnaje jsme dokázali zvítězit! Tým “A” si ve skupině poradil s Gymnáziem Klášterec 4:0, s Ámosem Kadaň (SŠTGA) 3:1. Ve čtvrtfinále jsme po boji porazili Gymnázium Chomutov 2:0. V semifinále jsme si podruhé poradili s Ámosem Kadaň 4:0. Ve finále jsme narazili na velmi silnou SPŠ a OA Kadaň. Zhruba od poloviny zápasu jsme prohrávali 0:1. V závěrečné power play naši borci zmobilizovali síly, soupeře přitlačili a osm sekund před koncem vyrovnali na 1:1. V prodloužení potom obrat dokonali a zvítězili 2:1. Pro takové momenty stojí za to být koučem školního mužstva!

Družstvo B mělo značně těžkou skupinu – chlapci prohráli se SPŠ Kadaň 0:2, s SŠTA Chomutov (SŠTGA Chomutov-Pražská) 1:2. V předkole vyřazovacích bojů podlehli chomutovským gymnazistům 1:3. V tomto zápase jim chybělo pověstné “štěstíčko” Za nerozhodného stavu 1:1 obdrželi dvě smolné branky a “šli na trolejbus”.

Uznání a poděkování však náleží oběma týmům bez rozdílu. Téměř všichni hráči “béčka” mohli figurovat i v týmu A.

Naším nejlepším hráčem byl dle mého názoru Láďa Vondráček z S4, ale k celkovému vítězství vedl výborný kolektivní výkon všech, podpořený skvělým výkonem gólmana Václava Haška z S3. Velkou devízou bylo rovněž zapojení hráčů prvního ročníku, kteří se rozhodně neztratili.

Naši školu dále reprezentovali borci: Michal Lesňák (E4), Petr Volkman (A3), Lukáš Jaroš (E3), Michal Uhlíř (S3), Tomáš Kunart, Filip Bachor, Roman Brůha, Jirka Zamrzla, Honza Blaško, Ruda Cicu, Michal Kučera (všichni 2B), Patrik Masař (2C), Petr Proll a Martin Pechoušek (oba 1A), František Hašek a Tonda Fazekaš (oba 1C).

Poděkování patří také žákům, kteří se podíleli na hladkém průběhu akce v roli zapisovatelů a časoměřičů – J. Šeda a M. Boháč (V4), J. Čarnogurský a T. Fiala (2B).

Putovní pohár tedy zůstává (“doma”) v našem držení a příští rok nás čeká obhajoba. Při vyrovnanosti turnaje bude obhajoba velice těžká. Vždyť i letos mohlo zvítězit minimálně 6 týmů z dvanácti.

Sportu zdar a fotbalu resp. futsalu zvlášť!

vedoucí turnaje i obou družstev: JiK