3.4. 2014 se družstvo naší školy zúčastnilo Krajského kola Poháru Josefa Masopusta ve fotbalu. Turnaj se, za účasti představitelů Ústeckého kraje, konal v Mostě, v krásném fotbalovém areálu divizního Baníku Souš Most.

Pro mladší generaci snad připomenu osobnost pana Josefa Masopusta, který nad turnajem středních škol převzal záštitu. Je bezpochyby jedním z nejúspěšnějších fotbalistů naší sportovní historie. V roce 1962 byl vyhlášen nejlepším fotbalistou Evropy, což se později podařilo již jen Pavlu Nedvědovi. Proslul však nejen svým uměním, ale rovněž a zejména svým smyslem pro fair play.

Naši chlapci si účast v krajském kole vybojovali v podzimním okresním kole, které pořádala naše škola. Vzhledem k tomu, že v kraji jsou dvě bašty mládežnického fotbalu - Most a zejména Teplice, neodjížděli jsme rozhodně jako favorité. To se v samotném turnaji potvrdilo, ale ostudu jsme rozhodně neudělali.

V turnaji startovalo šest týmu, rozdělených do dvou skupin. Naši chlapci ve skupině dvakrát remizovali. Zejména remíza s velkým favoritem SŠ technickou v Mostě 1:1, byla velkým úspěchem po takticky vedeném boji. Bezbranková remíza s EOA Děčín byla potom spravedlivým vyjádřením poměru sil na hřišti. Z druhého místa ve skupině jsme nastoupili ve čtvrtfinále proti třetímu ze skupiny B. Gymnázium Teplice už bylo nad naše síly, podlehli jsme 1:3. V turnaji nás vynikajícím výkonem držel ve hře golman Václav Hašek (S3) a oba naše góly vstřelil shodou okolností jeho bratr František(1C). Poděkování za reprezentaci školy však náleží celému týmu.

Dále reprezentovali: Zvěřina D. (E4), Kovář J., Totzauer K., Uhlíř M. (všichni S3), Brůha R., Kučera M., Kunart T., Bachor F., Novák V., Zamrzla J. (všichni 2B), Masař P. (2C), Proll P. (1A), Fazekaš A. (1C). S organizací pomáhal L. Vondráček (S4), který pro věkovou přezrálost nemohl zasáhnout do hry.

ved.týmu: J. Kouba