Dne 26. 4. 2017 se naše fotbalové družstvo zúčastnilo Krajského kola Poháru Josefa Masopusta. Turnaj se uskutečnil v Mostě ve sportovním areálu Baníku Souš.

Zúčastnilo se sedm týmů (z osmi přihlášených). Naši chlapci ze skupiny do semifinále nepostoupili, ale jen velmi těsně a možná i trochu smolně. V rozhodující chvíli se bohužel zranil náš klíčový hráč Filip Bachor (A4). Postupně kluci prohráli s Gymnáziem Teplice 0 : 1, porazili 1 . 0 OA a SOŠ Louny a v rozhodujícím zápase o semifinále podlehli SPŠ a SOŠGS Most 1 : 2.

V konečném pořadí náš tým obsadil pátou příčku. Není to sice bůhvíjaký úspěch, ale solidní výsledek. To i vzhledem k těžké skupině. Vždyť Teplice jsou „ligové“ a Most je známý svou kvalitní mládežnickou líhní. Most také nakonec turnaj vyhrál a Teplice skončili třetí. V souboji o medailová umístění si oba naši přemožitelé počínali navíc suverénně, z čehož plyne, že jsme měli zřejmě také smůlu při rozlosování.

Mnoho lidí vidí ve fotbalistech „rozmazlánky“ a „primadony“. Já nabídnu pohled z druhé stránky. Chlapci absolvovali turnaj v opravdu mizerném, velmi chladném počasí. Mladí hráči (prváci) odvážně bojovali proti fyzicky vyspělejším jedincům. Rány umí přijmout, proto je musí někdy i rozdat …

Včem našim borcům děkuji za obětavost a nasazení.

Reprezentovali: Bachor A4, Hašek, Jámečný E4, Proll, Fazekaš TM4, Thlík S4, Otáhal S3, Dobrava, Klán 2C, Skuthan 2D, Pliska, Ričl 1B, Myšák 1C, Mergl 1D.

Zvláštní poděkování katedry TvS náleží panu Romanovi Černému z katedry Dílen, který se při absenci tradičního kouče ujal vedení družstva.

za kabinez TvS: J. Kouba