V pátek 21. 4. 2017 jsme uspořádali Okresní kolo Poháru Josefa Masopusta ve fotbale. Hrálo se na umělé trávě na "Monice". Turnaje se zúčastnily čtyři týmy chomutovských středních škol. Účast byla letos nižší, ale kvalita hry velmi dobrá. Vše vyšlo i po organizační stránce a navíc nám překvapivě přálo počasí. Toho si v letošním chladném dubnu značně vážíme.

Hrálo se systémem každý s každým. Naši fotbalisté postupně porazili 2 : 0 Gymnázium Chomutov (Mergl, Skuthan), v omlazené sestavě 1 : 0 SŠES (ESOZ) Chomutov (Fazekaš) a v přímém souboji o první místo obhájce OA (ESOZ) Chomutov 1 : 0 (Hašek).

Všechny naše zápasy byly poměrně vyrovnané, ale chlapci dobře bránili a v brance předvedl několik vynikajících zákroků Vašek Otáhal. Navíc nám po delší době přálo sportovní štěstí. Obrovským plusem bylo zapojení žáků prvních ročníků do družstva, byli přínosem a zároveň příslibem do budoucna.

Akci jsme uspořádali v součinnosti s OR AŠSK Chomutov.

Konečné pořadí: 1. SPŠ a VOŠ Chomutov 9 bodů (4 : 0), 2. OA Cv 6 (6 : 2), 3. Gymnázium Cv 3 (3 : 6), 4. SŠES Cv 0 (1 : 6).

Naši borci si vybojovali postup do krajského kola. které se uskuteční ve středu 26. 4. v areálu mosteckého Baníku Souš. Všem hráčům blahopřejeme a přejeme štěstí do dalších bojů.

V okresním kole reprezentovali: F. Bachor A4, F. Hašek a V. Jámečný E4, Petr Trhlík a L. Horáček S4, P. Proll a T. Fazekaš (TM4), V. Otáhal S3, A. Vrabec a P. Skuthan 2D, M. Pliska, M. Ričl a T. Vávra 1B,J. Myšák 1C, D. Mergl, O. Strnad a J. Dobrý 1D

garant turnaje a vedoucí týmu: JK