Ve středu 12. 4. 2017 jsme uspořádali 9. ročník Poháru ředitele SPŠ a VOŠ Chomutov ve futsalu. Turnaje se zúčastnilo 8 týmů z toho dva znaší školy. Šanci dostali, kromě osvědčených reprezentantů, také mladí fotbalisté. „B“ tým školy byl tvořen výhradně žáky prvních ročníků. Věřím, že získané zkušenosti zúročí v následujících letech.

Hrálo se ve dvou skupinách po čtyřech družstev, dále semifinále a následně o umístění. Naše družstvo „A“ skončilo na třetím místě a družstvo mladíků obsadilo místo sedmé. Celkovým vítězem se stal tým Obchodní akademie Chomutov, v jehož barvách zářili naši bývalí studenti Denis Vondráček, Danek Štol a Tomáš Svoboda. Gratulace! Druzí skončili gymnazisté z Kadaně (vítězové zimního turnaje). Zcela propadl obhájce putovního poháru a vítěz posledních dvou ročníků Gymnázium Chomutov (5. místo).

Vzhledem k nižší účasti (oproti minulým letům) a existenci nového turnaje (Pohár CHLMF, již dva ročníky) uvažujeme pro příští rok o sloučení obou futsalových turnajů pod jednu hlavičku s termínem okolo pololetí. Na obou turnajích jsme ostatně s pány z CHLMF úzce spolupracovali. Za jejich spolupráci při poháru našeho pana ředitele jim patří dík. Za všechny děkuji jmenovitě panu Jiřímu Kupcovi, předsedovi CHLMF (Chomutovská liga malého fotbalu).

Naši školu reprezentovali:

„A“ tým: Bachor A4, Hašek E4, Trhlík S4, Prolla Fazekaš TM4, Otáhal S3Vrabec 2D, Myšák 1C

„B“ tým: Holubec, Sándor 1C, Pliska, Vávra 1B, , Dobrý, Mergl 1D, Ferianc, Semelka 1E

Pochvala prvákům, kteří si přišli zasportovat v den ředitelského volna a poděkování všem, zejména čtvrťákům za jejich dlouhodobý přínos školní reprezentaci. Teď nás čeká poslední fotbalová akce – Pohár Josefa Masopusta ve „velkém“ fotbale, který pořádáme tento pátek 21. 4. 2017.

garant turnaje a vedoucí týmů: J. Kouba