13.3.2014 jsme uspořádali Okresní kolo v basketbalu žáků středních škol. Akci pořádáme pravidelně již po mnoho let. V současné době procházíme výsledkově "chudším" obdobím. Nemáme ve svých řadách mnoho basketbalistů a dva z toho mála se nám navíc těsně před turnajem zranili. Reprezentovali nás tak všestranní chlapci, kteří registrovaně sportují ve zcela jiných sportovních odvětvích. V tomto světle se konečné druhé místo jeví jako velmi pěkný výsledek. Všem našim borcům patří dík za úspěšnou sportovní reprezentaci školy.

Reprezentovali: Uhlíř, Říha (S3), Pacher, Nosál (V3), Ježek (2A), Kryl, Vaněk, Provazník (2B), Votík (1A), Nguyen, Dušek (1E).

S organizací turnaje (časoměřič, zapisovatel) pomáhali žáci 1B Kameník a Žáček.

V turnaji zvítězil s obrovskou převahou tým složený ze skutečných basketbalistů - Gymnázium Chomutov, za námi na třetím místě skončila OA Chomutov. Příjemným překvapením bylo 4.místo chomutovských zdravotníků, přičemž na posledním pátém místě skončili technici z Pražské.

Tutrnaj se nesl ve sportovním duchu, pouze utkání o konečné druhé místo mezi našimi a OA bylo poněkud vyostřené. Nakonec vše dobře dopadlo, nikdo se nezranil a rozešli jsme se v klidu a míru.

Poděkování patří také našemu bývalému kolegovi panu Šarlingerovi, který se úspěšně zhostil role rozhodčího.

ved.turnaje: J. Kouba