V pátek 31. 3. 2017 se u nás na škole uskutečnil HTSS turnaj (Hearthstone turnaj středních škol). Soutěžilo se nejen o zajímavé ceny od pořadatele, ale hlavně o dvě postupová místa do dalšího kola. Vítězem se stal favorit turnaje, Matyáš Kalužný, na 2. místě skončil Šimon Tvrdík a 3. příčku obsadil Daniel Černý.
Děkujeme škole za možnost organizace turnaje a podpoře studentských mimoškolních aktivit a organizátorům HTSS za to, že přijeli i k nám na školu.

Jindřich Richter

Takto shrnul průběh turnaje vítěz, Matyáš Kalužný:

„Celý turnaj proběhl podle mě v pořádku a se skvělou atmosférou, kterou jsem už hodně dlouho na žádném turnaji nezažil, protože většinou je každý hladový po výhře. I když možná jsem se tím nechal unést až moc, protože jsem hned první kolo ve skupině prohrál. Naštěstí následovaly dvě výhry, které mi zajistily postup ze skupiny a pak jsem už pavoukem prošel do finále, které jsem také následně vyhrál. Přesto to nebylo zas tak jednoduché. Potkal jsem spoustu kvalitních protihráčů. Doufám tedy, že já a Šimon Tvrdík, který postoupil z druhého místa, něco uhrajeme i na celorepublikovém kole.

Z hlediska organizace turnaj neměl chybu, za což si dík zaslouží tým z HTSS, Jindra Richter, který to celé organizoval za stranu průmyslovky a také pan učitel Spanilý, který všem zajistil, že mohli turnaj odehrát na školních zařízeních.“