Ještě nematuroval, ale promoci a přijetí do vysokoškolského rozvojového programu má již za sebou. Řeč je o Jindřichu Richterovi ze třídy V4, který se jako první student naší školy stal absolventem prestižního programu firmy Microsoft – STC (Studentské trenérské centrum). Za 2 roky, kdy v programu působil, získal řadu zkušeností – prošel si školeními odborníků z Microsoftu na desktopové Office, Office 365, Windows, prezentační dovednosti, time management, pohovory do firem, spolupráci v týmu, grafiku, programování v C# a IT Pro (správa sítí a Microsoft Azure). Získal mezinárodně uznávaný certifikát Microsoft Office Specialist. Organizoval různé akce na škole – Skype in the Classroom, zajištění přednášky od odborníka z Microsoftu u nás na škole, stánek Microsoftu na dnech otevřených dveří. Pravidelně se setkával s dalšími studenty na různých akcích Microsoftu a v dalších firmách díky exkurzím (STRV, IBM, Casablanca, Avast). Organizačně vypomáhal na různých konferencích – MS Fest, TechEd - Dev Con, Roadshow pro školy (Pardubice, Ústí nad Labem, Karlovy Vary). Prezentoval na různých přednáškách – Office Roadshow, Ovládněte budoucnost na SSŠMEP. Nejcennější zkušenosti získal na několika stážích přímo v Microsoftu.

Pro absolvování programu STC musel vypracovat absolventskou práci. Jindra si zvolil školení učitelů na Office 2016 a OneDrive, kde spolu s dalšími STC studenty v 16 školeních předal učitelům informace o novinkách v tomto kancelářském balíku. Pro zjednodušení organizace také naprogramoval portál pro učitele, kde se mohli na jednotlivá školení hlásit/odhlašovat. Pro učitele také s ostatními připravoval domácí úkoly. Svou práci obhajoval v lednu před 4člennou porotou v Microsoftu, kde s ní sklidil úspěch. Nic už tedy nebránilo jeho slavností promoci přímo v Microsoftu.

Vzhledem k úspěchům ve středoškolském programu STC mu bylo nabídnuto členství v mezinárodním vysokoškolském programu Microsoft Student Partners. Po úspěšném pohovoru byl přijat a nyní jako jednu ze svých stěžejních aktivit pořádá s dalšími studenty technologickou konferenci SPSCV Cloud Con.

Blahopřejeme Jindrovi k úspěchu, kterého dosáhl, a zároveň děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Podobných studentů bychom si přáli více, ale Jindra je jen jeden.