Ve dnech 25. - 31.1. 2014 se uskutečnil Lyžařský výcvikový zájezd žáků 1.ročníků do Pece pod Sněžkou. Již pošesté jsme necelý týden pobývali v hotelu Hnědý vrch v bezprostřední blízkosti stejnojmenné sjezdovky. Kurzu se zúčastnilo 74 žáků, letos poprvé výhradně prváků. Všichni zaslouží pochvalu za chování během kurzu i za přístup k samotnému výcviku.
Nedostatek přírodního sněhu nám letos bohužel neumožnil výcvik začátečníků na svahu nad hotelem, ale instruktoři i frekventanti se nastalé situací dokázali skvěle přizpůsobit. Svou daň si vybral tvrdý povrch sjezdových tratí v podobě zvýšeného počtu zranění, která jsme museli "expedovat" k odbornému lékařskému ošetření. Zde se nám výrazně osvědčila "věrnost" Peci pod Sněžkou, která v období zimní sezony disponuje chirurgickou ambulancí vybavené vlastním rtg. zařízením. Jako vážnější se nakonec ukázaly dva úrazy (fraktury) horních končetin, úraz tak typický pro "snowborďáky".

Jinak ovšem kurz proběhl hladce. Začátečníci pokročili, pokročilí se snad zdokonalili, .... Chci poděkovat všem svým kolegům, kteří se kurzu zúčastnili a podali nadstandardní výkony - p. Škorpilové a Fenclové, p. Macháčkovi a Růžičkovi, externím instruktorům, kteří povýšili náš kurz svými dovednostmi a mladickým zanícením M. Houškovi (bývalý žák), J. Cidlinskému (E4) a M. Bišovi. V neposlední řadě děkuji také instruktorce - zdravotnici, své drahé zákonné kolegyni.

Žáky chci pochválit také za to, že byli schopni táhnout za jeden provaz (řetěz), když bylo třeba, ale také za to, že byli ochotni a schopni zabavit se navzájem při společných večerech. Dnes už toto bohužel dávno není samozřejmostí, jak by se mohlo někomu zdát. Ceníme si toho.

Celkově se kurz, myslím si, vyvedl a budeme na společně strávený týden vesměs rádi vzpomínat. Zraněným přejeme brzké doléčení a snad za rok opět v Peci a třeba i s některými z letošních účastníků z řad žáků.