Dnes, ve středu 4. 1. 2017, se v Teplicích konalo Krajské kolo ve volejbale chlapců i dívek středních škol. V kategorii chlapců se turnaje zúčatnilo pět týmů, dívčích družstev bylo o jedno více.

Naši chlapci v prvních dvou kolech dostali soupeře pro „dobré rozehrání“. Soupeře ze SPŠ Most a následně Gymnázia Děčín přehráli shodně 2 : 0 na sety. Nikoli snad nějakým astronomickým rozdílem ve skóre, ale poměrně jednoznačně. Soupeři hráli „solidní pole“, ale postrádali smečaře, kteří by spolehlivě „zatloukli“. Další dva týmy, na které jsme měli narazit, byly naopak papírově silnější. Narozdíl od nás disponovali mužstvy složenými výhradně z volejbalistů. O to více si můžeme cenit vítězství nad velkým favoritem turnaje SPŠ Resslova Ústí nad Labem. V koncovce prvního setu jsme ještě štěstí neměli. Po přetahované jsme nakonec dvakrát zkazili a prohráli 18 : 20. V utkání hraném na dva hrané sety se však naši borci vzepřeli osudu. Začátek druhého setu (0 : 5) sice příliš optimisticky nevypadal, obrovské vyhecování celého týmu však znamenalo výsledek 20 : 15 v náš prospěch, potažmo vítězství v zápase 1 : 1 (38 : 35). Závěrečný zápas s teplickými gymnazisty však podobnou senzaci již nepřinesl. Ústečáci nás možná trochu podcenili, ale tepličtí už podobnou chybu nezopakovali a hladce nás přehráli 2 : 0 na sety. Možná se trochu podepsala i únava, neboť jsme celý turnaj odehráli s velmi úzkým kádrem bez možnosti oddechu pro naše opory. Celkové druhé místo je velkým, ale také zaslouženým úspěchem celého týmu. Náš přemožitel se logicky stal vítězem turnaje a postoupil do celostátního kola.

Za zmínku stojí také úspěch děvčat z chomutovského gymnázia. Děvčata obsadila pěkné třetí místo.

Všem chlapcům, kteří nás reprezentovali, úpřímně blahopřeji a děkuji za perfektní sportovní reprezentaci školy. Nečekaně velmi dobrý výkon podal nahravač Milan Jirásek (1D). Největšími oporami byli borci Ondrové Šindelář (S4) a Dohnal (2A) , Vašek Vladyka (TM3). Spolehlivý výkon podal osvědčený reprezentant Honza Čeřovský (S4). Tuto volejbalovou pětici doplnili dva všestranní borci (shodou okolnosti fotbalisté) Petr Proll a Tonda Fazakeš (oba TM4) a nutno říci, že velmi zdárně. Měli v utkáních skvělé okamžiky, v některých případech opravdu klíčové. Díky všem!

Závěrem musím bohužel konstatovat, že v příštím roce budeme mít z této úspěšné sestavy k dispozici již pouze dva nejmladší hráče. Je to v podstatě konec jedné úspěšné éry jejímž vrcholem bylo vítězství v celostátním finále v roce 2013. Pamětníky na škole jsou kromě mne Tomáš Kryl, Patrik Provazník (E4) a náš nový kolega Roman Černý (tehdy samozřejně žák). Nemohu ovšem nezmínit také další jména: bratři Mellzerové, Hamata, Rejhon, Forman, Mikolášek, Jirka Černý, Raab, Říha. V pozadí toho všeho potom stojí bývalý výborný trenér mládeže Ervěnic pan Radek Malárik.

Všem, kteří se na těchto skvělých výkonech mezi lety 2009 – 2017 ještě jednou díky! Bylo mi ctí, borci.