Ve středu 21. 12. 2016 jsme, stejně jako každým rokem, uspořádali Okresní kolo v basketbale chlapců SŠ. Letos již podruhé v předvánočním čase jako Vánoční turnaj.

Akce se zúčastnilo pět týmů, hrálo se systémem každý s každým. Naši chlapci potvrdili papírové předpoklady, všechny soupeře přehráli rozdílem tídy s výsledným skóre 114 : 36. V současnosti disponujeme výjimečně silným družstvem a je velká škoda, že letos není basketbal v kategorii V – H (rok narození 1997 – 2001) postupový. Velkým pozitivem, a zároveň příslibem do budoucna, byly výkony nováčků, žáků prvních ročníků. Navíc jsme měli v zásobě nejméně tři další kvalitní hráče, kteří se z různých důvodů turnaje nezúčastnili.

Konečné pořadí: 1. SPŠa VOŠ Chomutov, 2. Gymnázium Chomutov, 3. OA Chomutov (ESOZ „A“ – Černovická)), 4. SŠTA Chomutov (SŠTGA – Pražská)), 5. SŠES Chomutov (ESOZ „B“ – Průhon)

Všem úspěšným reprezentantům gratulujeme a děkujeme!

Reprezentovali: kapitán Marek Vyhnanovský E4, z E3 trio Martin Klouda, Kuba Seifrt a Dominik Pašek zvaný Páša, z V3 Honta Franta Sedláček. Druháky zastupoval Lukáš Ngaleka 2D. Skupinu nováčků tvořili Vu Tien Vuong řečený David z 1B, Ondra Kovář z 1E. Z 1D byli v týmu dva borci – Vojta Kopenec a Tomáš Morávek. Ten byl dokonce členem základní pětky spolu s čtveřicí Vyhnanovský, Klouda, Seifert, Sedláček.

Velké poděkování náleží také žákům, kteří se podíleli na samotné organizaci turnaje. U časomíry a zapisování byli po celý turnaj Milan Šroub a Tomáš Drlý z 2D, kterým průběžně vypomáhali prváci z řad hráčů. Honza Sedláček a Martin Klouda (společně s dalšími dvěma hráči jiných týmů) působili jako rozhodčí. Hlavním rozhodčím byl pan Šarlinger, náš bývalý kolega. Všem velký dík!