Ve středu 7. 12. 2016 se v chomutovské sportovní hale uskutečnilo Okresní kolo středních škol ve florbalu. V tradičním termínu jej tradičně pořádalo Gymnázium Chomutov, které zároveň disponuje nejsilnějším florbalovým týmem a papírové předpoklady jeho borci také potvrdili..

Hrálo se ve třech skupinách po třech týmech, při čemž naše skupina patřila mezi ty těžší. Zároveň musíme však dodat, že všechna družstva (s výjimkou nejlepších, zmíněných chomutovských gymnazistů) byla výkonostně velmi vyrovnaná. Naši chlapci „zemřeli“ na neproměňování gólových příležitostí, když ani v jednom utkání nebyli herně horší, ba naopak.

V základní skupině jsme nejdříve remizovali se silným SEŠS Cv (Průhon) 1 : 1. Dělali jsme si reálné ambice na postup, protože „Průhon“ v prvním utkání naší skupiny zdolal kadaňské gymnazisty 1 : 0. V důležitém zápase nás však zradila střelba a po prohře 0 : 1 s Kadaní jsme byli odsouzeni k boji o celkové 7. – 9. místo. V této nadstavbové skuoině jsme po vítězství 1 : 0 nad OA Chomutov nastoupily k prestižnímu utkání s věčným rivalem SPŠ a OA Kadaň. Vedli jsme již 2 : 0, ale slibně rozehraný zápas jsme nakonec pouze zremizovali 2 : 2.

8. místo je nejhorším umístěním v historii našich sportovních výsledků v rámci okresu. Přes tuto skutečnost nemůžeme našim klukům nic vytknout. Nic neošidili, bojovali naplno, makali. Nepřál nám los, hrací systém turnaje byl pohodlný pro pořadatele, nevýhodný pro lepší (nikoli nejlepší) družstva, o potřebném štěstí v tak krátkých a vyrovnaných zápasech již padla zmínka …

Nebudu snad tentokrát chlapce ani vyjmenovávat, ale přece bych jim rád poděkoval za přístup, bojovnost, předvedenou hru. Ostudu rozhodně neudělali, přestože výsledek není příliš lichotivý. Ve školním sportu však nejde jen o výsledek. Akce se povedla, nikdo se vážněji nezranil, všichni hráli fair play a vyhrál ten nelepší …, co si víc přát! Za rok se nám snad povede lépe. Odejdou nám sice tři dlouholeté opory, ale řada dobrých hráčů herně vyspěje a na svou příležitost čekají další mladí hráči z prvních ročníků. Uvidíme, jak se nám předvedou na Vánočním (školním) turnaji.