V pátek 25. 11. 2016 naši studenti prezentovali své projekty na dni otevřených dveří Elektrotechnické fakulty Českého vysokého učení technického v Praze, které vytvořili v soutěži Bastl Battle.

Celkem soutěžily dva týmy:

Jakub Šilhavý (A4) a Josef Pacalaj (ze SPŠ Most) představili svůj Souborný ultrasonický radar, který analyzuje fyzické překážky v zorném poli v nastavené vzdálenosti. Naměřená data program ukládá do SQLite databáze a vizualizuje je v uživatelsky přívětivé aplikaci.
Michael Bosák (A4) a Martin Jandík (A4) si připravili FM rádio, které přehrávalo stanice na zvolených frekvencích.

Oba projekty byly postavené na mikrokontroleru Arduino. Oba tyto projekty se v soutěži Bastle Battle umístily na 1. místě. Studenti převzali ocenění z rukou zástupců firmy STMicroelectronics, která jim za 1. umístění darovala mikrokontrolery a prefierie v hodnotě 5 000 Kč.

Jakub Šilhavý sepsal své postřehy ze soutěže takto:

„Na této soutěži se mi nejvíce líbila prezentace našeho projektu, kde jsme mohli zájemcům ukázat, jak aplikace na pozadí funguje, a že zhotovení tohoto projektu nemusí být tak složité, jak se může zdát. Soutěž mi dala nové příležitosti do budoucna a dala mi motivaci k tomu se rozvíjet dál. Dále mě potěšilo, že naše škola má i na ČVUT vysokou reputaci. Ve volném čase jsme si prošli ČVUT. Kromě nás na DOD měly stánky také další firmy, které se zabývají automatizačními systémy. Tyto firmy také pak na konci hodnotily naše projekty a měly určit pořadí v soutěži, ale protože bylo hodnocení velmi těsné, všechny projekty skončily na prvním místě a vyhrály hodnotné ceny.“