Ve dnech 9. a 11.12.2013 se uskutečnil 10.ročník tradičního školního Vánočního turnaje ve florbalu. Zúčastnilo se jej 13 týmů, z toho jedno dívčí (Princezny 1C). Turnaj měl vysokou sportovní úroveň, proběhl korektně, hladce a hlavně – nikdo se vážněji nezranil. Některé týmy zvolily vskutku originální názvy. Vítězem v tomto ohledu se dle mého stal tým “Ampérova pomsta E4″, který měl zároveň nejdokonaleji vyvedenou přihlášku do turnaje. Za to jim náleží uznání, byť jejich sportovní cesta skončila již ve čtvrtfinále.

V pondělí 9.12. se hrálo předkolo a základní skupiny, ve středu 11.12. následovaly vyřazovací boje, počínaje čtvrtfinálovými kláními.

Jednoznačnými vítězi se stali obhájci putovního poháru “Newcastle United 2B”, jejichž tým je tvořen výhradně reprezentanty školy. Soupeřům v pěti zápasech “nasázeli” 26 gólů. Tomáš Fiala a Honza Procházka navíc ovládli střelecké statistiky. V týmu je skvěle doplnili Michal Větrovec, Tomáš Kunart a základní skupině i Jirka Zamrzla. Na druhém místě se umístil “FbC S3″ a třetí překvapivě nováček “Slavoj 1E”, na nevděčném 4.místě se umístily “Petrželky E3″. První tři týmy obdržely diplomy, které jistě ozdobí třídní nástěnky úspěšných, první čtyři týmy byly odměněny vánočními sladkostmi (věnovala OR AŠSK Chomutov).

Všem zúčastněným náleží poděkování za hladký průběh turnaje, který se konal po dva dny v době po vyučování a zúčastnilo se jej 74 sportovních nadšenců. Michalovi Větrovcovi děkuji za pomoc při rozhodování některých zápasů.

Za rok opět nashledanou při dalším ročníku!

vedoucí turnaje: J. Kouba