Ve čtvrtek 28.11.2013 se v chomutovské sportovní hale uskutečnilo okresní kolo žáků SŠ ve volejbale. Turnaj byl poznamenán nebývale nízkou účastí, když se přihlásily pouze 4 střední školy. Další skutečnost, která nemohla nadchnout, byla nevytopená hala připomínající “stanování v lednu” – nic příjemného!

Náš tým prodělává generační přestavbu. Po loňském historickém úspěchu v podobě vítězství v republikovém kole nastávají hubenější roky. Nicméně určitá perspektiva se přece jen rýsuje, v prvním ročníku máme hned několik šikovných registrovaných volejbalistů. Bohužel jsme zaplatili podruhé v krátkém čase určitou nováčkovskou daň, když pěkné volejbalové momenty pravidelně střídal útlum až chaos. Co je však horší a já to musím zmínit, byl přístup některých hráčů, kteří si nedokázali udělat dostatek času a nemohli z různých důvodů turnaj dokončit. Místo druhého místa jsme tak obsadili až třetí, což je vzhledem k možnostem družstva v kompletním složení jednoznačný neúspěch. V silách týmu bylo při lepší konstalaci hvězd turnaj vyhrát a postoupit do dalších bojů. (Bohužel se nám mimojiné v nedávném krajském kole mladších dorostenců zranil hráč základní šestky Míla Říha, což nám také nepomohlo.)

Prohráli jsme se SPŠ a OA Kadaň 1:2 (14:16) (- nebyli jsme horší, pouze méně šťastní), porazili jsme slabé chomutovské energetiky 2:0 a v boji o 2. místo jsme podlehli 1:2 chomutovským gymnazistům – sice starším žákům, leč neregistrovaným nadšencům. Zde se na výsledku podepsala neúčast našich hráčů ze “základu”, kteří již měli jiné povinnosti. Pravdou však také je, že jsme nepředpokládali takovou délku turnaje při tak nízké účasti družstev.

Chci poděkovat těm žákům, kteří k turnaji přistoupili zodpovědně, a kteří jsou z výsledku zřejmě stejně zklamaní jako já. Závěrem chci vyslovit naději v perspektivu našeho týmu do budoucího roku, pro který by měl celý tým zůstat ve stejném složení, dá-li příroda a studijní výsledky našich borců.

Děkuj T. Krylovi (2C), J. Čeřovskému (1A), V. Vladykovi (1C), O. Šindelářovi (1E), J. Kameníkovi (1B) a M. Uhlířovi (S3) za jejich snahu a přístup ke sportovní reprezentaci školy. Snad tedy příště, chlapci.

ved. družstva: J. Kouba