Ve dnech 18.-19.11. 2013 jsme se zúčastnili republikového finále ve stolním tenisu, které se konalo v Jindřichově Hradci. Úvodem musím konstatovat, že Jindřichův Hradec je jedno z nejkrásnějších měst v naší republice, však také vloni vyhrálo soutěž "O město, kde se žije nejlépe"
Tým ve složení David Drahota 2B, Standa Čaja a Pavel Pek oba 2C, Michal Štěpnička 1E (a vedoucí výpravy v podobě mé maličkosti) se vydal na cestu již v neděli 17.11. po obědě. Osm hodin cesty ve vlaku, po cestě místo jednoho přestupu několikvýluk a neustálé přesedání ... Pro začátek nic pěkného, ale přežili jsme.

Ubytování v místě "žádný velký luxus", ovšem s výraznou výhodou bezprostřední blízkosti ke sportovní hale.

Dále už mohu jen chválit. Naše kluky za bojovnost i dobré vystupování. Celkové desáté místo (z patnácti týmů) se může zdát sice poněkud neslavné, ale již sama účast v republikovém turnaji je obrovským úspěchem. Nutno podotknou, že tým Pražáků (OA) měl ve svém středu mistra republiky a mistra Evropy a byl zcela bez konkurence. Chlapci z Havířova jim byli důstojným soupeřem a skončili druzí. Dalších cca 10 týmů potom bojovalo o další umístění a nám většinou ten krůček chyběl. Zápasy jsme ale sehráli vyrovnané a po sportovní stránce napínavé.

Velká pochvala patří organizátorům za samotný turnaj včetně výběru sportovní haly, ve výborné kvalitě bylo stravování v nedaleké restauraci. Velmi příjemná nám byla společnost týmu děvčat z Gymnázia Klášterec (skončila pátá z dvanácti) - během cesty i turnaje.

Velmi zvláštní byli mé pocity, když jsem se vrátil na místa, kde jsme s chlapci, z nichž už většina odmaturovala, získali nezapomenutelné vítězství ve volejbalovém republikovém finále 2013.

Celkové dojmy z naší mise jsou veskrze pozitivní. Ostudu jsme rozhodně neudělali a vrátili jsme se ve zdraví. Chlapcům chci poděkovat za výbornou sportovní i společenskou reprezentaci naší školy.

(vedoucí výpravy: J . Kouba)