V minulých dnech se uskutečnil vodácký kurz 3.ročníků. Pro menší zájem ze strany žáků se tentokrát nekonal výjezdní formou v povodí Vltavy, ale náhradní formou v Chomutově a okolí, na řekách Ohři a Berounce.
V úterý 30.4. se žáci sešli v loděnici chomutovských vodáků na Kamencovém jezeře, aby si vyzkoušeli společnou jízdu na dračí lodi. Někteří borci byli velmi překvapeni, jak že ta voda cáká. Po té se všichni přesunuli do blízkého Jirkova na umělou stěnu do Lezecké arény v Nových Ervěnicích. Zde si vyzkoušeli základní horolezecké dovednosti.
Po dni volna a oslavách 1.máje jsme se sešli opět na Kamencovém jezeře. Frekventanti si tentokrát vyzkoušeli jízdu na turistických kánoích a kajacích. Tím se připravili na hlavní etapu, která proběhla následující den v pátek 3.5., kdy jsme společně sjížděli řeku Ohři v úseku z Karlových Varů do Vojkovic nedaleko Perštejna. Na trati dlouhé cca 25 km jsme zažili minimálně jedno dobrodružství, o kterém se bude ještě dlouho vyprávět u táborových ohňů.
Po odpočinkovém víkendu se sešli účastníci kurzu v pondělí 6.5. a společně odcestovali na umělou slalomovou dráhu do Roztoků u Křivoklátu, tedy na řeku Berounku. Zde si vyzkoušeli jízdu na raftech v divokých peřejích a vyplavili něco málo adrenalinu do své mladé krve.
Kurz připravila jeho vedoucí Marcela Koubová. Poděkování za odbornou asistenci a spolupráci náleží zejména kolegovi S.Pohlovi a jeho vodáckým dovednostem a zkušenostem. Děkujeme také Petrovi Voltrovi z S4 za výpomoc na umělém kanále.
Tato víceméně náhradní forma kurzu se poměrně osvědčila a zdá se být rovnocennou variantou výjezdní formy kurzu v případě menšího počtu přihlášených studentů.
Závěrem chceme poděkovat zúčatněným žákům za to, že ve zdraví přežili, chovali se slušně a zodpovědně.