Dne 14.4.2016 proběhlo na SPŠ v Ústí nad Labem krajské kolo soutěže v programování, kterého se zúčastnilo 7 studentů naší školy ve třech soutěžních kategoriích. V kategorii „Programování mikrořadičů“ soutěžili Jan Hošek (V3), Tomáš Orlovský (V3) a Michael Bosák (A3), v kategorii „Programování – web“ Jindřich Richter (V3) a Jiří Vávra (2B) a v kategorii „Programování – vyšší programovací jazyk“ Jakub Šilhavý (A3) a Radek Rous (V3).
Programátoři mikrořadičů měli 60 minut na naprogramování svého úkolu, časový limit pro ostatní byl 4 hodiny. Vzhledem k většímu počtu účastníků v kategorii vyšších programovacích jazyků se hodnocení jednotlivých úloh odbornou porotou protáhlo do pozdních odpoledních hodin. V „Programování mikrořadičů“ se umístil Tomáš Orlovský na 2. místě a Jan Hošek na 3. místě, v kategorii „Programování – web“ Jindřich Richter na 3. místě a v kategorii „Programování – vyšší programovací jazyk“ Radek Rous na 5. místě a Jakub Šilhavý na 7. místě.
Konkurence byla velká, protože v programovacích jazycích byl velký počet soutěžících a podle závěru poroty byly výsledky většiny z nich na vysoké úrovni a v mikrořadičích se naši zástupci „vklínili“ mezi konkurenci, která se těmto mikrořadičům věnuje na rozdíl od našich studentů přímo při výuce. Všem našim zástupcům v soutěži děkujeme za reprezentaci.
Zajímavé bylo také setkání s bývalým absolventem naší školy Mgr. Kamilem Balínem, který jako absolvent oboru Automatizační systémy vystudoval učitelství fyzika-výpočetní technika na UJEP v Ústí nad Labem. V současné době učí na škole, která soutěž pořádala, a byl ředitelem soutěže.