Ve středu 23. 3. 2016 jsme uspořádali již osmý ročník futsalového turnaje „O pohár ředitele SPŠ a VOŠ Chomutov“. Akce se vydařila po organizační i sportovní stránce.

Přihlásilo se devět středních škol Chomutovska a Kadaňska. Hrálo se ve dvou skupinách po pěti (A) respektive čtyřech týmech (B). První dva týmy postoupily do semifinále a dalších bojů, ostatní sehráli zápasy o konečné pořadí.

Naši chlapci se po pomalejším rozjezdu ve skupině rozhráli k velmi dobrým výkonům. Ze skupiny postoupili „s odřenýma ušima“, když v rozhodujícím utkání vyrovnali až dvacet sekund před koncem utkání a právě tato branka je v konečném součtu posunula do semifinále. Ve skupině jsme hráli se „SŠES“ (Průhon) 0 : 0, porazili jsme „Ámos“ Kadaň 3 : 1 a na závěr jsme zremizovali utkání s „OA“ Cv 1 : 1. V semifinále naši chlapci podali vynikající výkon proti obhájci trofeje a konečnému vítězi Gymnáziu Chomutov. Po remíze 1:1 v základní hrací době, neměli štěstí v penaltovém rozstřelu. Do finále se tak probojovali chomutovští „gympláci“ V utkání o třetí místo si naši borci poradili se silným mužstvem „OA“ Chomutov 2:0. Naši přemožitelé ze semifinále si v závěrečném utkání poradili se „SŠTA“ Chomutov (Pražská) 2 : 1 a podruhé za sebou získali putovní pohár našeho pana ředitele.

Konečné pořadí turnaje:

1. Gym. Cv, 2. SŠTA (Pražská) Cv, 3. SPŠ a VOŠ Cv, 4. OA Cv, 5. SŠES Cv (Průhon), 6. Gym. Kadaň, 7. Ámos Kadaň, 8. SŠG Údlice, 9. Gym. Klášterec

Poděkování tentokrát nepatří pouze reprezentantům, ale i žákům kteří se podíleli na organizaci celého turnaje na pozicích zapisovatelů, časoměřičů – Karel Dlouhý, Kuba Bartoš a Radek Bystrý (všichni V3), do rozhodování jednotlivých utkání se zapojil rozhodčí Petr Prokeš (2E). Děkuji také zástupci ředitele Petru Macháčkovi, který při pracovním zaneprázdnění pana ředitele turnaj pomohl zahájit a spolupodílel se rovněž na vyhlášení výsledků a předávání cen. Vítězné mužstvo si kromě putovního poháru odneslo cenu v podobě kvalitního futsalového míče. Byli vyhlášeni rovněž nejlepší jednotlici, ti byli odměněni sladkou pozorností – z brankařů Vašek Otáhal (SPŠ Cv), nejlepší střelec turnaje Alex Mostovoj (5 branek, SŠTA Cv), nejlepší hráč (bohužel jediný zraněný) Marek Chaloupka (Gym. Cv).

Složení úspěšného futsalového týmu bylo následující: Vašek Otáhal (gólman), Tomáš Svoboda (oba 2E), Petr Proll, Tonda Fazekaš (oba TM3), Tomáš Kunart (E4), Petr Trhlík (S3), Franta Hašek (E3), Petr Skuthan a Aleš Vrabec (oba 1D).

Ještě jednou díky organizátorům i reprezentantům za vydařenou sportovní akci!

J. Kouba