Dne 14.3.2016 proběhlo na 3. ZŠ Na Příkopech okresní kolo soutěže v programování. Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií: Aplikační software – tvorba webu a Programovací jazyky mládež. Obě kategorie ovládli naši studenti. Na 1. místě v tvorbě webu se umístil Jindřich Richter (V3) a na 2. místě Jiří Vávra (2.B). V programovacích jazycích byl na 1. místě Jakub Šilhavý (A3), na 2. místě Radek Rous (V3) a na 3. místě Milan Hotovec (V3).
Vítězové postupují do krajského kola, které se koná 14.4.2016 v Ústí nad Labem. Mezi postupující do krajského kola se možná zařadí i studenti, kteří se umístili na 2. místě. Poprvé se v krajském kole uskuteční také soutěž v kategorii Programování mikrořadičů, která se nerealizovala na okresní úrovni. V této kategorii nás budou reprezentovat Jan Hošek (V3), Tomáš Orlovský (V3) a Michael Bosák (A3). Soutěžící si přiveze vlastní mikrořadič (Arduino, Atmel, PIC apod). Preferováno je Arduino, na kterém bude probíhat republikové kolo.

Přihlášky na Programování mikrořadičů ještě nejsou uzavřeny, budete-li mít někdo zájem soutěžit v této kategorii, přihlašte se u Mgr. Naxera.

Všem soutěžícím z okresního kola děkujeme za vzornou reprezentaci školy a účastníkům krajského kola držíme palce! Zároveň děkujeme také Ing. Vlčkovi a Mgr. Zichovi za účast v odborné porotě.

foto Jindřich Richter (V3)