V pondělí 25. 1. 2016 se uskutečnil premiérový ročník Poháru CHLMF (Chomutovské ligy malého fotbalu) středních škol. Vzhledem k počtu přihlášených týmů jsme obdrželi nabídku přihlásit dvě mužstva. Družstvo “A” tvořili převážně žáci třetích a čtvrtých ročníků, družstvo “B” potom prváci a druháci. Hrálo se ve dvou čtyřčlenných skupinách systémem každý s každým, následně o umístění a první dva týmy ze skupin semifinále atd..

“A” tým patřil k favoritům celého turnaje, ale nakonec obsadil celkově páté místo. Pravdou je, že starší chlapci měli těžší los, nícméně zůstali za očekáváním. Po třetím místě ve skupině (1:2 s Gymnáziem Cv, 1:3 s TGA Cv, 4:0 se SPŠ Kadaň) si malinko “spravili chuť”, když v boji o 5. místo rozdrtili TGA Údlice 6:0.

Tým “B” měl podstatně slabší skupinu a pouze s velkým štěstím proklouzl do semifinále gólem pět sekund před sirénou, kdy to navíc neměl ve vlastních rukou a mohl pouze děkovat nejlepšímu střelci turnaje (našemu bývalému žákovi) Denisu Vondráčkovi, dnes již bojujícímu v barvách OA Cv. Výsledky ve skupině: 1:1 s OA Cv, 1:4 s Gymnáziem Kadaň a 2:1 s TGA Údlice. V semifinále jsme dokázali remizovat s Gymnáziem Cv bez branek a postoupit po penaltovém rozstřelu. Ve finále jsme již nestačili na silnější borce z TGA Cv (Pražská), soupeř nás “přetlačil” 3:1. Náš “B” tým tak obsadil konečné druhé místo, získal pohár, futsalový míč a každý hráč medaili.

Náš celkový výsledek možná poněkud utrpěl “rozmělněním” naší síly, ukázal nám však, jak by mohla vypadat sestava pro březnový turnaj “O pohár ředitele SPŠ a VOŠ Cv”, který v jarním čase pořádáme pravidelně již řadu let.

Poděkování za velmi dobře připravený turnaj náleží CHLMF, jmenovitě panu Kupcovi a jeho týmu, dále panu Nobstovi (Gym.Cv), který turnaj spoluorganizoval za OR ŠSK Cv. Tak snad zase za rok.

Vzhledem k vysokému počtu našich reprezentantů (18) nebudu všechny jmenovat, jejich jména budou zveřejněna na příslušné sportovní nástěnce. Všem však touto cestou děkuji za sportovní reprezentaci školy a slušné vystupování.
vedoucí týmů: J. Kouba